Back to All Events

Studiedag ‘Zorgende gezinnen: wiens zorg?’ - 29 mei

Gezinnen die te maken krijgen met een beperking, handicap of chronische ziekte, bij de ouders, of bij de kinderen, staan voor buitengewone zorgvragen. Hoe ervaren de verschillende gezinsleden dit? En vooral: wie zorgt voor hen? 

Tijdens deze studiedag vragen we aandacht voor het standpunt van gezinnen.

We vertrekken van inzichten op basis van twee recente enquêtes van de Gezinsbond. De eerste bevraging peilde naar de wijze waarop de samenleving kijkt naar gezinnen waarin een persoon met een beperking leeft. De tweede enquête vroeg familieleden van personen met een beperking, handicap of chronische ziekte naar hun beleving.

Daarna vertellen gezinnen hun verhaal: waar halen zij hun energie vandaan? Wat is hun sterkte? We vragen eveneens aandacht voor hun zorgvragen. Wie ziet hun zorg? Waar vinden ze de gepaste zorg en ondersteuning voor hun gezinssituatie? Waar kan deze nog beter?

Ook jouw stem telt! Krijg jij in jouw gezin of je omgeving te maken met bijzondere zorgen? Begeleid je zorgende gezinnen, als professional of vrijwilliger? Kom dan langs en neem actief deel in de in gespreksgroepen waarin we, informatief en oplossingsgericht, zoeken naar de beste wegen naar de gewenste zorg.

Een infobeurs van organisaties, zelfhulpgroepen en netwerken laten je kennismaken met nieuwe initiatieven en beproefde methodieken.

Voor, tijdens en na de studiedag twitteren we over deze thema’s met #zorgendegezinnen

In samenwerking met de Gezinsbond.

Klik hier voor alle praktische info.