Fototentoonstelling te leen

Radiorg-voorzitster Ingrid Jageneau was begin februari een van de sprekers op de eerste joint meeting van de Belgian Society for Human Genetics (BeSHG) en de Nederlandse Vereniging voor Humane Genetica (NVHG), waar ze sprak over de rol van patiëntenorganisaties binnen Expertisecentra.  

Er was ter plaatse ook een fototentoonstelling van voormalig modefotograaf Rick Guidotti. Hij fotografeerde jaren modellen voor bladen als Elle en Marie Claire, maar startte enkele jaren geleden met Positive Exposure, een project waarbij hij mensen van over heel de wereld fotografeert die een genetische aandoening hebben.
Guidotti zal een deel van zijn collectie schenken aan het Centrum voor Erfelijkheid van het UZ Leuven.
Maar wie dat wil, kan als vereniging ook de collectie in bruikleen krijgen voor op een evenement bijvoorbeeld. Je moet dan wel zelf zorgen voor transport.

Hier zie je een reportage uit het VRT-nieuws over "Positive Exposure": 
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.42878?video=1.2568768