Gozz4Kids, kleding die alle kinderen doet schitteren

Gozz4Kids vertrekt vanuit het principe dat elk kind het verdient om mooie kleren te dragen. De realiteit leerde Cindy Konings, mama van drie, dat dit immers niet voor ieder kind even vanzelfsprekend is. Daarom besloot zij haar eigen aangepaste kledinglijn te ontwerpen samen met partner in crime Sebastiaan Van Hoorebeke.

Kinderen voluit laten stralen

Gozz4Kids wil elk kind laten stralen. Kleding moet functioneel én mooi zijn. In de kleding zitten praktische zakjes voor onder meer infusen, katheders en stoma’s. Speciale drukknopen en ritsen zorgen ervoor dat de kleintjes niets kunnen openprutsen of zichzelf kunnen bezeren. Het kleden van een rolstoelpatiënt wordt bovendien een pak eenvoudiger met een simpele velcrosluiting op de rug. Op die manier kunnen alle kinderen (met of zonder beperking) genieten van het leven zonder dat hun kledij hen hierbij in de weg staat.

Mama, ontwerpster, organisator

Toen vastgesteld werd dat het dochtertje van Cindy Konings leed aan de zeldzame ziekte Phelan Mc-Dermid 22q13 deletie syndroom, zorgde dit voor een enorme verandering in hun leven. Zo kwam Cindy ook rechtstreeks in contact met het probleem dat standaard kledij niet altijd aangepast is aan de noden van ieder kind. Ze wou niet bij de pakken blijven zitten en zet zich nu op verschillende manieren in om ook anderen te kunnen helpen. Zo werd de vzw 22q13 opgericht en werd dit jaar al voor de tweede keer het Dreamfestival georganiseerd ten voordele van onderzoek naar deze ziekte en hydrotherapieën. Alle kleding wordt door Cindy ontworpen en samen met Sebastiaan wordt voor elk stuk een passende naam gezocht.

Benieuwd? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.