Gezocht: ervaringen met inzage online patiëntendossier

Artsen noteren medische informatie over hun patiënten in een patiëntendossier. Zo kunnen medische gegevens gedeeld worden tussen verschillende zorgverleners. Op dit moment kunnen patiënten al een deel van die gegevens bekijken via het federale gezondheidsportaal of de Patient Health Viewer van de ziekenfondsen.

Vind jij het een meerwaarde om je dossier online in te kijken? Verandert het de relatie met je arts? Ben je tevreden over de informatie die je te zien krijgt? Het Vlaams Patiëntenplatvorm is op zoek naar mensen die hun ervaringen rond de online inzage van het patiëntendossier willen delen. Heb je interesse om je ervaringen te delen? Stuur voor 29 juni een mailtje naar karolien.vandevelde@vlaamspatientenplatform.be en laat even weten wanneer we je telefonisch enkele vragen mogen stellen.

Ook de UGent doet onderzoek naar dit online platform. In de enquête ‘Ethische vragen rond uw elektronisch medisch dossier’ peilen onderzoekers van de Universiteit Gent naar de mening van de patiënt over de online inzage en het delen van gezondheidsgegevens. Er komen vragen aan bod als: Moet informatie over een alcoholprobleem uit het verleden gedeeld worden met andere artsen dan de huisarts? Moeten resultaten van onderzoeken altijd onmiddellijk beschikbaar zijn? Neem hier deel aan de enquête.