FAGG: Symposium Samenwerken met en voor de patiënt

Patiëntenparticipatie doorheen de ontwikkelingscyclus van een geneesmiddel

Het FAGG organiseert op 25 september 2018 een symposium over de samenwerking met en voor patiënten. Het agentschap vindt het immers essentieel patiënten te betrekken en meer centraal te stellen in de activiteiten doorheen de ontwikkelingscyclus van een geneesmiddel. Op het programma staan de verschillende initiatieven over patiëntenparticipatie in klinische proeven met als concreet voorbeeld hiervan de lopende pilootprojecten waarbij patiëntenvertegenwoordigers worden betrokken bij de evaluatie van klinische proeven.

Het FAGG verwelkomt Annemiek van Rensen als hoofdspreker. Mevrouw van Rensen werkt in Nederland binnen de onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en cliëntenorganisaties (PGO-support) en is sedert oktober 2015 lid Patiënten- en consumentenperspectief van het College ter beoordeling van geneesmiddelen (CBG).

Dit symposium is bedoeld voor proefdeelnemers, gezonde vrijwilligers en patiënten, patiëntenorganisaties, academische en commerciële sponsors, onderzoekers en artsen (zowel specialisten als huisartsen).

Praktisch

Locatie    Pacheco Center
                Pachecolaan 13
               1000 BRUSSEL

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Bekijk het voorlopige programma(This hyperlink opens a new window)(This hyperlink opens a new window) en schrijf u in per e-mail (link stuurt een e-mail). U kunt inschrijven tot uiterlijk donderdag 20 september 2018. U bent pas ingeschreven wanneer u een bevestiging van het FAGG hebt ontvangen.

Alle info kan je terugvinden op de website