Back to All Events

Dreamfestival in Wuustwezel


Een festival waar mindervalide kinderen even hun beperkingen kunnen vergeten, dat moet het Dreamfestival worden. Op 25 en 26 juni vindt de eerste editie van dit festival plaats, op de festivallocatie in Wuustwezel zullen onder andere Regi, de Romeo’s, Ghost Rockers en Slongs Dievanongs komen optreden. Maar het Dreamfestival gaat om meer: het weekend draait om het laten uitkomen van dromen. Daarom is er speciale begeleiding voor mindervalide kinderen en zijn er verschillende attracties en spelen, zoals een levensgroot kickertoernooi.

Een initiatief van de vzw www.22q13.be, opgericht door de ouders van Elke, een kindje met het Phelan-McDermid 22q13 deletie syndroom.  In België zijn er momenteel maar een paar kinderen bij wie PMS werd gediagnosticeerd. Het is een weinig gekend en zeldzaam syndroom in de hele wereld (+/- 1200 wereldwijd). Alle mensen met PMS hebben moeilijkheden met communiceren, velen zijn niet -verbaal en hebben problemen met hun ontwikkeling en mobiliteit. 

 

Earlier Event: June 25
Miles for haemophilia