Back to All Events

PXE DAY 2018

  • Het Pand 1 Onderbergen Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)


Het PXE Referentiecentrum van het UZ Gent is blij om U, in samenwerking met de nieuwe Belgische PXE patiëntenvereniging, uit te nodigen op een informatienamiddag voor PXE patiënten en hun familie op 14 november 2018

De laatste informatiedag rond pseudoxanthoma elasticum (PXE) dateert van 2015 en werd toen door de aanwezigen als zeer interessant en verhelderend ervaren. Hoewel PXE een zeldzame aandoening is, gebeurt er heel intensief onderzoek naar in verschillende landen. Dit leidt regelmatig tot nieuwe inzichten in hoe de ziekte tot stand komt, hoe ze verloopt en hoe ze kan opgevolgd of behandeld worden. Tijdens deze informatienamiddag belichten we de werking van het PXE Referentiecentrum,maar gaan we voornamelijk in op nieuwe evoluties en bevindingen die relevant zijn in de zorg van PXE families. Daarnaast maken we ook tijd voor patiënten om elkaar te leren kennen. Bovendien hebben we deze keer ook het genoegen om de lancering van de Belgische PXE patiëntenvereniging aan te kondigen. 

Alle informatie en een digitaal inschrijvingsformulier kan u op hun website terug vinden.

Earlier Event: November 10
Startdag Narcolepsie Vlaanderen
Later Event: November 17
FAPA infodag